Talkshow: Blindedarm upgraden? Breien met vlees? Artfest droomt over de toekomst tijdens de Museumnacht

Vliegtuigen, internet, riolering: we vinden ze nu volstrekt vanzelfsprekend, maar ooit werden ze geboren uit de wildste, meest onrealistische dromen. Tijdens de nieuwe editie van onze talkshow Artfest, tijdens de Museumnacht, gaan we op zoek naar zulke veelbelovende vondsten. Artfest is een initiatief van online platform de Correspondent.

3nextnaturenetwork

Een aantal veelbelovende vondsten kun je de komende maanden al bekijken in het Stedelijk Museum Amsterdam. Een wandkleed van cocktailprikkers, een energie-opwekkend glas-in-loodraam, vlees uit het laboratorium: je ziet het op de tentoonstelling Hier lees je meer over de tentoonstelling Dream Out Loud.Dream Out Loud. Opvallend veel kunstenaars en ontwerpers gebruikten er afgedankte materialen als grondstof voor nieuwe, hoogwaardige producten. Zo zijn er sieraden van samengeperst fijnstof, een stoel van oude cd’s, spiegels van chemisch afval en een huis gemaakt van plantaardig restmateriaal.

Onrealistische toekomstdromen? Niet allemaal. Het daadwerkelijk uitvoeren van deze futuristische fantasieën is dichterbij dan je misschien denkt.

Hoe dichtbij, dat bespreken we tijdens een nieuwe editie van Artfest. Die vindt dus plaats in het Stedelijk, tijdens de Museumacht. Museumnacht is een nacht waarop ruim vijftig Amsterdamse musea tot in de late uurtjes open blijven. Tijdens de talkshow gaan we in gesprek met de makers van de twee projecten die ons het meest fascineerden: Agatha Haines en Jesse Howard.

Tijd: 20.00 uur
Locatie: Entreehal Stedelijk Museum Amsterdam

Lees meer op de website van de Correspondent.